Un dels plats estrella de l’estiu és la Fideuà. Si la podem prendre a la voreta del mar, millor que millor, però a casa, si la preparem amb amor, ens farà gaudir d’un àpat especial.
Ingredients:
- 1 litre de brou de peix
- 250 grams de fideus cabell d’àngel
- 2 cebes grans
- 3 dents d’all
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- Cloïsses
- Gambetes pelades
- Sípia
- Musclos
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació:
- Torrar els fideus en una paella fins que estiguin daurats i reservar.
- En una paella posar una mica d’oli d’oliva i fer un sofregit (ceba, all, pebrot verd i vermell). Reservar.
- En una paella saltar la sípia i les gambetes.
- En dues olles amb una mica d’aigua obrir els musclos i les cloïsses per separat. Reservar el brou que en quedi.
- A la paella on presentarem la fideuà, posar-hi el sofregit juntament amb els fideus, la sípia i les gambetes. Cobrir amb el brou de peix (al que haurem afegit el brou de coure les cloïsses i els musclos.
- Posar sal i pebre al gust i deixar fent “xup-xup” fins que els fideus estiguin tendres. Afegir les cloïsses i els musclos i deixar reposar fins que els fideus es posin cap amunt.
Prepareu un allioli casolà i a gaudir del dinar!