L’altre dia vam rebre un mail que ens va fer moltíssima il·lusió. L’Àlex, un exalumne de l’Escola Bernat de Mogoda que es quedava a dinar al menjador, ens demanava la recepta de les llenties. En el correu ens deia que s’enrecordava de com les cuinavem i trobava a faltar el seu sabor. Estem encantades de rebre aquestes peticions i per això, aquí us deixem la recepta de les nostres llenties!
Ingredients (per a 4 persones):
- 250 grs Llenties
- 1 Ceba amb claus d’espècia clavats
- 1 fulla de Llorer
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 2 alls
- 2 cullarades Tomàquet fregit
- 1 cullaradeta de pebre dolç (millor si és de la Vera)
- Sal
Preparació:
- Rentem les llenties. Les posem en una cassola i les cobrim d’aigua.
- Hi afegim el llorer i la ceba amb els claus d’espècie i ho fem bullir.
- Mentrestant, en una paella posem una mica d’oli d’oliva i fem un sofregit (ceba, all, pebrot verd i vermell). Afegim el pebre dolç i sal al gust i el tomàquet fregit. Ho triturem.
- Quan les llenties estiguin tendres les barregem amb el sofregit. I ja estaran llestes per servir!