Escola Bernat de Mogoda

Benvolgudes famílies!

En aquesta pàgina trobareu els menús mensuals del curs escolar 2021-2022. Gestionem el servei de menjador des de Bárbara Cuesta SL juntament amb l’AMPA Escola Bernat de Mogoda. Aquest servei s’ofereix segons el calendari escolar en horari de 12.30 a 15 hores.

Inscripció

Projecte Pedagògic

Per fer ús del servei de menjador és imprescindible haver emplenat el full d’inscripció i estar al corrent del pagament de rebuts.

 • Horari de pagament de 9.10 a 10 hores
 • Lloc finestreta de secretaria de l’escola

RECORDEU!

 • No es podrà accedir al centre fins que hagin entrat tots els infants.
 • Mantingueu la distància de seguretat.
 • Renteu-vos les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar.
 • És obligatori l’ús de mascareta.

El pagament dels àpats serà sempre avançat i de la següent manera:


DIES EVENTUALS. El preu del menú serà de 6.95€ i es pagarà el mateix dia en efectiu de 9.10 a 10 hores.


PER MESOS (mínim 10 dies). El preu del menú serà de 6,33€ i es podrà pagar:

 • En efectiu. Es pagarà els tres primers dies de cada mes.
 • Domiciliació bancària. Els pagaments mensuals es podran fer efectius mitjançant un banc o caixa d’estalvis. El rebut es carregarà en compte dins dels primers tres dies de cada mes. En cas de rebut retornat les despeses ocasionades en concepte de comissió bancària seran assumides per la família i no es podrà fer ús del menjador fins que no s’estigui al corrent de pagament. 

En cas de que l’infant no es pugui quedar a dinar s’haurà d’avisar 24 hores abans i s’abonarà el 50% (3,17€). A partir del tercer dia, es retornarà el 100%


1. Durant l’estona de menjador en cap moment es pot sortir de l’escola, a no ser que hi hagi un autorització específica.

2. Respectar les instal•lacions utilitzades (pati, banys, menjador, biblioteca…) fomentant hàbits de neteja i ordre.

3. Respectar el companys/es potenciant la tolerància, el respecte i el diàleg com a forma de solucionar els problemes. 

4. Entrar al menjador sense cridar i de manera ordenada, asseure’s bé durant l’àpat i demanar qualsevol cosa de forma correcta.

5. Respectar els hàbits higiènics establerts: rentar-se les mans abans de dinar i abans d’anar cap a classe.

6. Aquest curs, marcat per la situació de la COVID-19, s’hauran de complir també les mesures explicades en l’apartat específic (podeu consultar-ho aquí).

Informaren als pares o tutors dels infants en cas de produir-se una conducta, acció o incident que l’equip de monitors/es cregui d’una importància considerable.

El fet de no acomplir aquestes normes i d’altres que es poden establir pot suposar l’expulsió temporal o definitiva del menjador.

La comunicació amb les famílies és molt important per a nosaltres i és per això que per tal que conegueu com dinen els nens i nenes a l’escola els monitors i monitores responsables elaboren informes de seguiment.

 •  P3 / informe diari de seguiment
 • P4 i P5 / cada divendres s’entregarà a les famílies un informe setmanal elaborat pels propis infants en el qual valoraran com han dinat. A més, es realitzarà un informe trimestral (també s’entregaran comunicats en cas d’incidències puntuals)
 • PRIMÀRIA / informe trimestral  (també s’entregaran comunicats en cas d’incidències puntuals)

Si ens trobem en situacions especials com que l’infant no menja, no es troba còmode al menjador, té conflictes sovint amb alguns companys, comet faltes de respecte als adults o cap al menjar… la comunicació amb les famílies és farà per telèfon.

Si sou vosaltres els qui teniu qualsevol inquietud o necessitat referent al menjador, ens podeu enviar un correu electrònic a barbaracuestasl@gmail.com i buscarem un espai de trobada.

En cas que l’infant presenti alguna al·lèrgia o condicionant de salut diagnosticats és imprescindible entregar o enviar per correu electrònic a barbaracuestsl@gmail.com la documentació o certificat mèdic que ho acredita.

Bárbara Cuesta SL disposa de menús adaptats sense gluten, sense ou, sense lactosa i sense fruits secs. A més, ofereix a les famílies la possibilitat de menús especials: halal, vegà o vegetarià.

En cas que volgueu la planificació de menús adaptada, envieu-nos un correu electrònic a barbaracuestasl@gmail.com

Les dietes astringents només es faran quan les demani un adult o una mestra. Caldrà comunicar-ho abans de les 9.30 hores i se servirà un menú format per arròs bullit i/o verdura i pollastre i/o peix a la planxa.

El servei de picnic es donarà als usuaris fixes en els dies d’excursió. Si es vol anular el picnic caldrà avisar amb almenys un dia d’antelació i s’abonarà el 50% de l’àpat. En cas contrari, no s’abonarà l’àpat. Els infants eventuals també podran demanar servei de picnic avisant un dia abans.

El picnic consta de tres entrepans, una peça de fruita i una ampolla petita d’aigua.

El nostre pla de menús està revisat per un nutricionista i també pel Programa de Revisió de Menús Escolars de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.  A més, per confeccionar-lo seguim les darreres recomanacions vigents al nostre territori que es poden consultar en aquest enllaç.

Així, per la seva elaboració tenim en compte que:

 • Totes les guarnicions són de verdures i amanides.
 • Les fruites i verdures són de temporada i de proximitat i els lactis variats.
 • Utilitzem pels nostres plats oli d’oliva verge extra i sal iodada.
 • Dos dies a la setmana servim pa integral.
 • Reduïm els aliments d’origen animal i els ultraprocessats i augmentem el consum dels d’origen vegetal, frescos o mínimament processats. Incorporem dies amb només proteïna d’origen vegetal.