La seguretat dels nostres comensals i de les nostres professionals és el més important. És per aquest motiu que per aquest curs 2020-2021 hem definit un seguit de protocols de seguretat i higiene als diferents espais que s’utilitzen durant el servei de menjador:
Cuina
- Ús obligatori de mascareta.
- Rentat freqüent de mans abans de manipular aliments i sempre que sigui necessari mentre els manipulem.
- Roba d’ús exclusiu per a la feina, inclòs el casquet que evita la caiguda de cabells o suor al menjar.
- No es permetrà l’entrada a la cuina a cap persona aliena al servei.
- Neteja i desinfecció de les instal·lacions, equips i superfícies després de cada servei, sense oblidar-se dels panys de les portes i neveres i en general, de qualsevol superfície que hagi pogut tocar-se amb les mans.
- Neteja dels utensilis emprats per la manipulació dels aliments al rentaplats (a almenys 60º).
- Neteja i desinfecció d’aliments crus.
- Els proveïdors deixen els productes al pati d’entrada a la cuina en una taula habilitada per aquesta funció. A l’exterior es procedirà a l’eliminació d’envasos externs no necessaris (cartrons, caixes, plàstics…).
Menjador
- Els infants dinaran sempre en els grups estables definits pel centre.
- S’estableixen tres torns de dinar:
- Primer torn 12.30-13.05h. P3, P4 i P5.
- Neteja, desinfecció i ventilació de l’espai i les superfícies.
- Segon torn 13.15-13.50 h. 1r, 2n i 3r.
- Neteja, desinfecció i ventilació de l’espai i les superfícies.
- Tercer torn 14-14.35 h. 4t, 5è i 6è
- Neteja, desinfecció i ventilació de l’espai i les superfícies.
- Els infants es netejaran les mans abans i després de cada àpat.
- Parament de taules a càrrec del personal de cuina.
- Plats, gots, tovallons i coberts individuals per a cada infant. El material comú (setrilleres, aigua i pa) serà servit per la persona responsable de cada grup estable.
- Ús obligatori de mascaretes per part del personal de cuina i monitoratge.